PROGRAM
4. března 2025 (ÚTERÝ) - Mezinárodní sekce Food Quality and Safety Conference (program je v angličtině)
- 9:00 - Zahájení v aule (proděkan doc. Ing. Daniel Falta, Ph.D.)
- 9:15 - Přednášená sdělení
- 13:00 - Prezentace posterů
5. března 2025 (STŘEDA) - 51. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2025
- 9:00 - Zahájení v aule (rektor prof. Dr. Ing. Jan Mareš)
- 9:00 – 9:20 Zahájení konference, přivítání účastníků
-
- Mareš, J. (MENDELU): Úvodní slovo rektora
- Skřivánek, M. (MZe): Úvodní slovo z MZe
- 9:20 – 10:45 První blok vyžádaných přednášených sdělení
- Semerád, Z. (SVS ČR): Problematika veterinárního dozoru ve smyslu novely veterinárního zákona
- Beneš, P. (MZe ČR): Aktuality z oblasti spolupráce s EFSA
- Pivoňka, J. (PK ČR): Aktuální informace k udržitelnosti v oblasti zpracování masa
- 10:30 – 10:50 Diskuze
- 10:50 – 11:20 Přestávka na občerstvení
- 11:20 – 12:40 Druhý blok vyžádaných přednášených sdělení
-
- Ivanišová, E. (SPU, Nitra, Slovensko): Obohacené potraviny a jejich význam pro konzumenty 21. století
- Sluková, M. (VŠCHT, Praha): Aktuální výzkum v oblasti cereální chemie a technologie
- Cejpek, K. (VŠCHT, Praha): Vliv α-dikarbonylových sloučenin vznikajících z cukrů na kvalitu potravin
- Kouřimská, L. (ČZU, Praha): Využití hmyzu v agro-potravinářském sektoru
- Jůzl, M. (MENDELU): Použití ochranných kultur při zpracování masa a ryb
- 12:40 – 13:00 Diskuze
- 13:00 – 13:30 Třetí blok vyžádaných přednášených sdělení
-
- Kužniar, P. (MASOPROFIT): Inovace technologií v masozpracujícím průmyslu
- Hřivna, L. (MENDELU): Výročí narození, význam a odkaz profesora Hošpese
- 13:30 – 13:55 Nejlepší postery
- 14:00 – 15:00 Oběd (budova O, 1. patro)
- 9:00 - 16:00
- Posterová sekce (online, chodba před aulou)
- 14:30 - Zasedání Výboru pro kvalitu potravin (PK ČR) - M 2.11 (pozvánka pouze pro členy výboru)
- 16:00 - Exkurze a meeting pro zahraniční účastníky (budova M)
- 18:00 Společenský večer (budova X)
6. března 2025 (ČTVRTEK) - Den s mlékem na MENDELU
- 9:00 - Zahájení v aule (děkan prof. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.)
- 9:15 - Přednášená sdělení a diskuze
- Kopáček, J. (ČMSM): Aktuální informace z mlékárenství
- Němečková, I. (VÚM, Praha): Výzkumné aktivity VÚM v prvovýrobě a zpracování mléka
- Horáčková, Š. (VŠCHT, Praha): Vývoj v oblasti nahrazování živočišných bílkovin jinými zdroji
- Samková, E. (JČU, České Budějovice): Využití plodů Bezu černého (Sambucus nigra l.) při obohacování jogurtů
- Salek, R.N. (UTB, Zlín): Faktory ovlivňující funkční vlastnosti tavených sýrů
-
- Hurňák, O. (Novonesis): 150 rokov v mliekarenskom priemysle
- Čejna, V. (Savencia): Aktuální trendy jednoporcových výrobků v oblasti sýrařské gastronomie
- Kalhotka, L. (MENDELU): Použití ochranných kultur při výrobě tvarohů a sýrů
- 13:00 - Oběd