POSTEROVÁ SEKCE KONFERENCE 2024
(je zvoleno abecední pořadí podle prvního autora)
Bartáková, K. (VETUNI): Vliv způsobu balení na fyzikálně-chemické parametry kuřecích prsou a stehen (Bartáková, K., Necidová, L., Zouharová, A., Bursová, Š.)
Benešová, L. (SPU Nitra, Slovensko): Hodnotenie vplyvu ručného a mechanizovaného zberu hrozna na senzorické parametre vína (Benešová, L., Ailer, Š., Jakabová, S., Janás, M., Achberger, J., Golian, J.)
Čaloudová, J. (VETUNI): Změny Ramanova spektra proteinu sóji luštinaté vlivem různých nanočástic (Čaloudová, J., Pospiech, M., Křištofová, K., Tremlová, B.)
Červenka, L. (Univerzita Pardubice): Nutriční a senzorické hodnocení sušenek obsahující prášek z kysaného zelí (Červenka, L., Muriqi, S., Frühbauerová, M.)
Dadáková, E. (JČU České Budějovice): Využití chromatografických kolon s nízkým zrněním při analýze reziduí β-laktamových a tetracyklinových antibiotik (Dadáková, E., Matějková, K., Kadlecová, H., Janoušek Honesová, S., Samková, E.)
Doležalová, J. (VETUNI): Změna barevných parametrů v hovězím mase upraveného metodou sous vide (Doležalová, J., Šemberová, H.)
Dračková, E. (MENDELU): Vliv porážkové hmotnosti plemene Romney na kvalitu masa (Dračková, E., Janoš, T., Filipčík, R.)
Dytrt, F. (MENDELU): Kvalita vajec hybridů nosného typu snášejících vejce s modře a zeleně zbarvenou skořápkou (Dytrt, F., Lichovníková,M., Dračková, E., Anderle, V.)
Hanuš, O. (VÚM Praha): Novelizace odborného pohledu na kyselost syrového kravského mléka, 2024 (Hanuš, O., Nejeschlebová, H., Thompson, G., Klimešová, M., Su, M., Kopecký, J., Jedelská, R., Čejková, J., Tichovský, P.)
Hřivna, L. (MENDELU): Dynamika změn vlhkosti a textury běžného pečiva při skladování ve funkčním obalu wrap up (Hřivna, L., Kouřilová, V., Dufková, R., Nedomová, Š., Špačková, K., Zadražilová, K.)
Jakabová, S. (SPU Nitra, Slovensko): Analýza obsahu soli a senzorických parametrov ovčích syrov slovenskej produkcie (Jakabová, S., Golian, J., Benešová, L., Čurlej, J., Zajác, P., Čapla, J.)
Jůzl, M. (MENDELU): Jaký efekt má přídavek ochranných kultur při výrobě salámu Vysočina? (Jůzl, M., Slováček, J., Morávek, Z., Hubáčková, M., Kalhotka, L., Kouřil, P.)
Kolarič, L. (STU Bratislava): Využitie beta-cyklodextrínu pri odstraňovaní nežiadúcich látok z mlieka (Kolarič, L., Šimko, P.)
Kotianová, D. (VETUNI): Vplyv rôznych spôsobov prípravy kávy na antioxidačné vlastnosti kávového lógru (Kotianová, D., Pencák, T., Slámová, D., Dordević, D., Tremlová, B.)
Kovál, A. (MENDELU): Vliv přídavku cvrččího prášku na kvalitativní vlastnosti měkkého salámu (Kovál, A., Nedomová, Š., Slováček, J., Roztočilová, A., Hendrychová, V.B.)
Králová, M. (VETUNI): Stanovení čistých svalových bílkovin v masných výrobcích pomocí FT-NIR spektrometrie (Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Kameník, J.)
Kreps, F. (STU Bratislava): Unikátní deriváty tokoferolu (Kreps, F., Krepsová, Z.)
Krepsová, Z. (STU Bratislava): Fermentace - efektivní způsob zlepšení senzorických vlastností rakytníkové šťávy (Krepsová, Z., Greifová, M., Kreps, F.)
Křištofová, K. (VETUNI): Změna Ramanova spektra proteinů sóji luštinaté po inkubaci s bioaktivními látkami (Křištofová, K., Pospiech, M., Čaloudová, J., Tremlová, B.)
Mačáková, P. (VETUNI Brno): Nová vyhláška o požadavcích na čaj, kávu a kávoviny (Mačáková, P.)
Macharáčková, B. (VETUNI Brno): Stanovení vybraných minerálních živin v rostlinných analozích masných výrobků (Macharáčková, B., Bartáková, K., Kameník, J., Bursová, Š.)
Měřínská, Z. (SZU Brno): Rybí výrobky - zdroj omega-3 mastných kyselin (Měřínská, Z., Horáková, K., Ostrovská, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.)
Necidová, L. (VETUNI Brno): Sledování celkového počtu mikroorganismů u vybraných druhů mletého masa s ohledem na porušení teploty při transportu (Necidová, L., Haruštiaková, D., Zouharová, A., Bartáková, K., Bursová, Š.)
Novotná, T. (UTB Zlín): Sledování texturní profilové analýzy u modifikovaných tuků ze zvěřiny (Novotná, T., Gál, R., Mokrejš, P., Pavlačková, J.)
Novotná Kružíková, K. (VETUNI): České potraviny živočišného původu s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením (Novotná Kružíková, K., Lakdawala, P.)
Novotná Kružíková, K. (VETUNI): České potraviny rostlinného původu s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením (Novotná Kružíková, K., Lakdawala, P.)
Pohůnek, V. (VŠCHT Praha): Možnosti robotizace a automatizace při výrobě a zpracování masa (Pohůnek, V., Beňo, F., Hruška, F., Ševčík, R.)
Pospiech, M. (VETUNI): Vliv půdního pokryvu na pylový profil českých medů (Pospiech, M., Ljasovská, S., Prus, B., Bodor, Z., Benedek, C., Marcinčáková, D., Tremlová, B.)
Pospíšil, J. (VETUNI Brno): Stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého a podílu jeho volné formy v citronové šťávě a ochucovadlech na její bázi (Pospíšil, J., Debreczeniová, K.)
Řeháková, J. (SZÚ Brno): Výskyt vybraných kontaminantů v hořkých čokoládách (Řeháková, J., Holubová, Z., Hornová, J., Matulová, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.)
Slováček, J. (MENDELU): Jakostní parametry polokonzervy s bobřím masem (Castor fiber) (Slováček, J., Jůzl, M., Nedomová, Š., Roztočilová, A., Kocandová, A., Mikulka, O.)
Šenkýřová, J. (UTB Zlín): Hodnocení vybraných funkčních vlastností ochucených veganských studených omáček s odlišným obsahem tuku (Šenkýřová, J., Cahelová, K., Kratochvílová, A., Míšková, Z., Salek, R.N.)
Šmoldas, J. (SZU Brno): Obsah jódu v kravském mléce a rostlinných nápojích v tržní síti ČR (Šmoldas, J., Palátová Nežiková, B., Řehůřková, I., Ruprich, J.)
Tkáč, M. (VETUNI): Ostatní včelí produkty notifikované v systému RASFF v letech 1999 až 2023 (Tkáč, M.)
Tkáčová, J. (SPU Nitra, Slovensko): Chemické zloženie mäsa Jeleňa lesného (Cervus elaphus l.) v regióne Slovenskej Republiky (Tkáčová, J., Čuboň, J., Bučko, O., Hleba, L., Pavelková, A., Herc, P.)
Zouharová, A. (VETUNI Brno): Dynamika teplotních změn vzorků baleného mletého masa v transportních boxech (Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Novosadová, T., Bursová, Š.)
Děkujeme za podporu a umožnění sekcí konference:
EFSA - KNOWLEDGE JUNCTION
Navštivte: www.bezpecnostpotravin.cz