POSTEROVÁ SEKCE KONFERENCE 2024
(je zvoleno abecední pořadí podle prvního autora)

 

Bartáková, K. (VETUNI): Vliv způsobu balení na fyzikálně-chemické parametry kuřecích prsou a stehen (Bartáková, K., Necidová, L., Zouharová, A., Bursová, Š.)

Stáhnout PDF

 

Benešová, L. (SPU Nitra, Slovensko): Hodnotenie vplyvu ručného a mechanizovaného zberu hrozna na senzorické parametre vína (Benešová, L., Ailer, Š., Jakabová, S., Janás, M., Achberger, J., Golian, J.)

Stáhnout PDF

 

 

Čaloudová, J. (VETUNI): Změny Ramanova spektra proteinu sóji luštinaté vlivem různých nanočástic (Čaloudová, J., Pospiech, M., Křištofová, K., Tremlová, B.) 

Stáhnout PDF

 

 

Červenka, L. (Univerzita Pardubice): Nutriční a senzorické hodnocení sušenek obsahující prášek z kysaného zelí (Červenka, L., Muriqi, S., Frühbauerová, M.)

Stáhnout PDF

 

 

Dadáková, E. (JČU České Budějovice): Využití chromatografických kolon s nízkým zrněním při analýze reziduí β-laktamových a tetracyklinových antibiotik (Dadáková, E., Matějková, K., Kadlecová, H., Janoušek Honesová, S., Samková, E.)

Stáhnout PDF

 

 

Doležalová, J. (VETUNI): Změna barevných parametrů v hovězím mase upraveného metodou sous vide (Doležalová, J., Šemberová, H.)

Stáhnout PDF

 

 

Dračková, E. (MENDELU): Vliv porážkové hmotnosti plemene Romney na kvalitu masa (Dračková, E., Janoš, T., Filipčík, R.)

Stáhnout PDF

 

 

Dytrt, F. (MENDELU): Kvalita vajec hybridů nosného typu snášejících vejce s modře a zeleně zbarvenou skořápkou (Dytrt, F., Lichovníková,M., Dračková, E., Anderle, V.)

Stáhnout PDF

 

 

Hanuš, O. (VÚM Praha): Novelizace odborného pohledu na kyselost syrového kravského mléka, 2024 (Hanuš, O., Nejeschlebová, H., Thompson, G., Klimešová, M., Su, M., Kopecký, J., Jedelská, R., Čejková, J., Tichovský, P.)

Stáhnout PDF

 

 

Hřivna, L. (MENDELU): Dynamika změn vlhkosti a textury běžného pečiva při skladování ve funkčním obalu wrap up (Hřivna, L., Kouřilová, V., Dufková, R., Nedomová, Š., Špačková, K., Zadražilová, K.)

Stáhnout PDF

 

 

Jakabová, S. (SPU Nitra, Slovensko): Analýza obsahu soli a senzorických parametrov ovčích syrov slovenskej produkcie (Jakabová, S., Golian, J., Benešová, L., Čurlej, J., Zajác, P., Čapla, J.)

Stáhnout PDF

 

 

Jůzl, M. (MENDELU): Jaký efekt má přídavek ochranných kultur při výrobě salámu Vysočina? (Jůzl, M., Slováček, J., Morávek, Z., Hubáčková, M., Kalhotka, L., Kouřil, P.)

Stáhnout PDF

 

 

Kolarič, L. (STU Bratislava): Využitie beta-cyklodextrínu pri odstraňovaní nežiadúcich látok z mlieka (Kolarič, L., Šimko, P.)

Stáhnout PDF

 

 

Kotianová, D. (VETUNI): Vplyv rôznych spôsobov prípravy kávy na antioxidačné vlastnosti kávového lógru (Kotianová, D., Pencák, T., Slámová, D., Dordević, D., Tremlová, B.)

Stáhnout PDF

 

 

Kovál, A. (MENDELU): Vliv přídavku cvrččího prášku na kvalitativní vlastnosti měkkého salámu (Kovál, A., Nedomová, Š., Slováček, J., Roztočilová, A., Hendrychová, V.B.)

Stáhnout PDF

 

 

Králová, M. (VETUNI): Stanovení čistých svalových bílkovin v masných výrobcích pomocí FT-NIR spektrometrie (Králová, M., Bartáková, K., Ježek, F., Kameník, J.)

Stáhnout PDF

 

 

Kreps, F. (STU Bratislava): Unikátní deriváty tokoferolu (Kreps, F., Krepsová, Z.)

Stáhnout PDF

 

 

Krepsová, Z. (STU Bratislava): Fermentace - efektivní způsob zlepšení senzorických vlastností rakytníkové šťávy (Krepsová, Z., Greifová, M., Kreps, F.)

Stáhnout PDF

 

 

Křištofová, K. (VETUNI): Změna Ramanova spektra proteinů sóji luštinaté po inkubaci s bioaktivními látkami (Křištofová, K., Pospiech, M., Čaloudová, J., Tremlová, B.)

Stáhnout PDF

 

 

Mačáková, P. (VETUNI Brno): Nová vyhláška o požadavcích na čaj, kávu a kávoviny (Mačáková, P.)

Stáhnout PDF

 

 

Macharáčková, B. (VETUNI Brno): Stanovení vybraných minerálních živin v rostlinných analozích masných výrobků (Macharáčková, B., Bartáková, K., Kameník, J., Bursová, Š.)

Stáhnout PDF

 

 

Měřínská, Z. (SZU Brno): Rybí výrobky - zdroj omega-3 mastných kyselin (Měřínská, Z., Horáková, K., Ostrovská, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.)

Stáhnout PDF

 

 

Necidová, L. (VETUNI Brno): Sledování celkového počtu mikroorganismů u vybraných druhů mletého masa s ohledem na porušení teploty při transportu (Necidová, L., Haruštiaková, D., Zouharová, A., Bartáková, K., Bursová, Š.)

Stáhnout PDF

 

 

Novotná, T. (UTB Zlín): Sledování texturní profilové analýzy u modifikovaných tuků ze zvěřiny (Novotná, T., Gál, R., Mokrejš, P., Pavlačková, J.)

Stáhnout PDF

 

 

 

Novotná Kružíková, K. (VETUNI): České potraviny živočišného původu s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením (Novotná Kružíková, K., Lakdawala, P.)

 


 

 

Novotná Kružíková, K. (VETUNI): České potraviny rostlinného původu s chráněným označením původu a chráněným zeměpisným označením (Novotná Kružíková, K., Lakdawala, P.)

 

Pohůnek, V. (VŠCHT Praha): Možnosti robotizace a automatizace při výrobě a zpracování masa (Pohůnek, V., Beňo, F., Hruška, F., Ševčík, R.)

Stáhnout PDF

 

 

Pospiech, M. (VETUNI): Vliv půdního pokryvu na pylový profil českých medů (Pospiech, M., Ljasovská, S., Prus, B., Bodor, Z., Benedek, C., Marcinčáková, D., Tremlová, B.)

 

Pospíšil, J. (VETUNI Brno): Stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého a podílu jeho volné formy v citronové šťávě a ochucovadlech na její bázi (Pospíšil, J., Debreczeniová, K.)

 

Stáhnout PDF

 


 

 

Řeháková, J. (SZÚ Brno): Výskyt vybraných kontaminantů v hořkých čokoládách (Řeháková, J., Holubová, Z., Hornová, J., Matulová, D., Řehůřková, I., Ruprich, J.)

 

Slováček, J. (MENDELU): Jakostní parametry polokonzervy s bobřím masem (Castor fiber) (Slováček, J., Jůzl, M., Nedomová, Š., Roztočilová, A., Kocandová, A., Mikulka, O.)

Stáhnout PDF

 


 

Šenkýřová, J. (UTB Zlín): Hodnocení vybraných funkčních vlastností ochucených veganských studených omáček s odlišným obsahem tuku (Šenkýřová, J., Cahelová, K., Kratochvílová, A., Míšková, Z., Salek, R.N.)

Šmoldas, J. (SZU Brno): Obsah jódu v kravském mléce a rostlinných nápojích v tržní síti ČR (Šmoldas, J., Palátová Nežiková, B., Řehůřková, I., Ruprich, J.) 

Stáhnout PDF

 

 

Tkáč, M. (VETUNI): Ostatní včelí produkty notifikované v systému RASFF v letech 1999 až 2023 (Tkáč, M.)

Stáhnout PDF

 

 

Tkáčová, J. (SPU Nitra, Slovensko): Chemické zloženie mäsa Jeleňa lesného (Cervus elaphus l.) v regióne Slovenskej Republiky (Tkáčová, J., Čuboň, J., Bučko, O., Hleba, L., Pavelková, A., Herc, P.)

 

 


 

 

Zouharová, A. (VETUNI Brno): Dynamika teplotních změn vzorků baleného mletého masa v transportních boxech (Zouharová, A., Bartáková, K., Necidová, L., Novosadová, T., Bursová, Š.) 

 Děkujeme za podporu a umožnění sekcí konference:

EFSA - KNOWLEDGE JUNCTION

Navštivte: www.bezpecnostpotravin.cz

 

 EFSA_KNOWLEDGE JUNCTION

 

Posterové příspěvky podléhají autorskému zákonu a jakékoli jejich upravování a distribuování bez souhlasu autora je nepřípustné. 

Poster contributions are subject to copyright law and any modification and distribution without the author's consent is inadmissible.