Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Ingrovy dny

Posterová sekce

POSTEROVÁ SEKCE KONFERENCE 2025

Tištěné postery budou vystaveny ve vestibulu před vstupem do auly MENDELU.

  •  9:00 – 16:00 Čas vyhrazený pro posterovou sekci
  • 13:30 – 13:55 Nejlepší poster - "Best Poster Award" (Věcnou cenu věnovala firma MASO-PROFIT s. r. o.)

Baldíková Eva (JCU): Výsky aflatoxinu M1 v ysrovém kravském mléce v České republice (Eva Baldíková, Lucie Hasoňová, Tereza Janů, Simona Janoušek Honesová, Mohammed S. Iliyasu)

Bystricky-Berezvai Orsolya (UTB): Zhodnocení vedlejších živočišných produktů ze sumečka afrického (Clarias gariepinus) na přípravu želatin / Valorization of animal by-products of the African catfish (Clarias gariepinus) to gelatin preparation (Orsolya Bystricky-Berezvai, Lukáš Harabiš, Tereza Novotná, Jana Pavlačková, Robert Gál, Pavel Mokrejš)

Doležalová Zuzana (MENDELU): Výživa a životní styl sportujících dětí a možnosti pozitivní intervence / Nutrition and lifestyle of sports-playing children and possibilities of positive intervention (Zuzana Doležalová, Milena Matejovičová, Miroslav Jůzl)

Franke Gabriela (MENDELU): Antibakteriální účinky microgreens / Antibacterial effects of microgreens (Gabriela Franke, Olga Cwiková, Veronika Tomášková)

Hendrychová Veronika Božena (MENDELU): Jakostní parametry larev potemníka moučného v závislosti na krmné směs / Quality parameters of the mealworm larvae in relation to the feed mixture (Veronika Božena Hendrychová, Barbora Odehnalová, Adam Kovál, Andrea Roztočilová, Jan Slováček, Petr Kouřil, Jiří Votava, Ondřej Šťastník, Martina Lichovníková, Šárka Nedomová)

Honesová Janoušek Simona (JCU): Využití plodů bezu černého (sambucus nigra l.) při obohacování jogurtů / The use of elderberries (sambucus nigra l.) in yogurt enrichment (Simona Janoušek Honesová, Eva Dadáková, Sára Brožíková, Tereza Janů, Eva Baldíková, Lucie Hasoňová, Thi Thu Hang Vo, Pavla Moudrá, Eva Samková)

Hřivna Luděk (MENDELU): Výročí narození, význam a odkaz profesora Hošpese / Birth anniversary, significance and legacy of Professor Hošpes (Luděk Hřivna, Miroslav Jůzl, Jaroslav Čepl, Radim Cerkal, Nikola Faltýnková, Markéta Zachová, Martina Ťápalová, Miroslav Jůzl)

Ježek František (VETUNI): Vliv ochranné kultury na barvu, texturu a senzorické parametry dušené šunky / Effect of protective culture on color, texture and sensory parameters of cooked ham (František Ježek, Marta Dušková, Josef Kameník, Helena Veselá)

Kábelová Adéla (1. LF UK a VFN v Praze): Vliv nutriční intervence v programu Život 2.0 na kvalitu stravy a metabolické zdraví pacientů s diabetem 2. typu / The impact of nutritional intervention in the ŽIVOT 2.0 program on diet quality and metabolic health of patients with type 2 diabetes (Adéla Kábelová, Hana Krejčí, Helena Těšitelová, Jitka Drápalíková, Jan Vyjídák)

Kocandová Aneta (MENDELU): Vliv přídavku spiruliny (Arthrospira platensis) na jakostní parametry jogurtu / Effect of spirulina (Arthrospira platensis) addition on yoghurt quality parameters (Aneta Kocandová, Jan Slováček, Šárka Nedomová, Vojtěch Kumbár, Veronika Božena Hendrychová, Barbora Odehnalová, Adam Kovál, Andrea Roztočilová)

Kotianová Dominika (VETUNI): Olej z kávovej usadeniny ako aditívum v biodegradovateľných obaloch: hodnotenie chemických zmien chromatografickou metódou  / Spent coffee ground oil as an additive in biodegradable packaging: chemical changes evaluated by chromatographic method (Dominika Kotianová, Tomáš Pencák, Dani Dordević, Bohuslava Tremlová)

Kouřil Petr (MENDELU): Hadí maso jako ekologická potravina budoucnosti / Snake meat as an ecological food of the future (Petr Kouřil, Andrea Roztočilová, Miroslav Jůzl)

Králová Michaela (VETUNI): Stanovení cholesterolu ve žloutku pomocí FT-NIR spektrometrie / Determination of cholesterol in egg yolk using FT-NIR spectroscopy (Michaela Králová, Eliška Dračková, Lenka Kaniová, Vojtěch Anderle, Martina Lichovníková)

Kuljová Markéta (VÚB): Význam pěstování jakonu (Smalanthus sonchifolius) v podmínkách ČR / The importance of growing yacon (Smalanthus sonchifolius) in the conditions of the Czech Republic (Markéta Kuljová, Pavel Kasal, Milan Čížek)

Kýrová Veronika (SZU): Cílený monitoring neautorizované GM rýže v České republice / Targeted monitoring of unauthorized GM rice in the Czech republic (Veronika Kýrová, Vladimír Ostrý, Irena Řehůřková, Jiří Ruprich)

Mačáková Petra (VETUNI): Zaručené tradiční speciality / Traditional specialities guaranteed (Petra Mačáková, Kamila Novotná Kružíková)

Měřínská Zuzana (SZÚ): Nutriční hodnocení kulinárně upravených ryb / Nutritional evaluation of culinary prepared fish (Zuzana Měřínská, Klára Horáková, Dagmar Ostrovská, Irena Řehůřková, Jiří Ruprich)

Novotná Kružíková Kamila (VETUNI): Hodnocení výsledků veterinárního dozoru na farmářských trzích v Praze v období let 2017-2022 / Evaluation of results of veterinary supervision at the farmers markets in Prague from 2017 to 2022 (Kamila Novotná Kružíková, Veronika Žídková)

Novotná Tereza (UTB): Extrakce tuku z vedlejších živočišných produktů sumečka afrického (Clarias gariepinus) / Extraction of fat from animal by-products of the African catfish (Clarias gariepinus) (Tereza Novotná, Lukáš Harabiš, Orsolya Bystricky-Berezvai, Pavel Mokrejš, Robert Gál, Jana Pavlačková)

Pencák Tomáš (VETUNI): Vplyv rôznych spôsobov lúhovania žaluďov (Quercus robur) na obsah polyfenolov / Effect of different leaching methods on polyphenol content in acorns (Quercus robur)  (Tomáš Pencák, Dominika Kotianová, Dani Dordević, Bohuslava Tremlová)

Penčáková Štěpánka (MENDELU): Chitosanové nanočástice s enkapsulovaným esenciálním olejem z tymiánu (Thymus vulgaris) pro prodloužení trvanlivosti mandarinek / Chitosan nanoparticles with encapsulated thyme (Thymus vulgaris) essential oil for extending shelf-life of mandarins  (Štěpánka Penčáková, Zuzana Bytešníková, Hoang-Anh Cao, Jana Pekárková)

Šafránková Veronika (MENDELU): Effect of filling on the sensory value of filled chocolate confectionery (Veronika Šafránková, Renáta Dufková, Luděk Hřivna, Tomáš Gregor, Kateřina Týblová)

Šmoldas Jan (SZU): Biogenní aminy v různých typech potravin z tržní sítě v České republice / Biogenic amines in different types of food from Czech market network (Jan Šmoldas, Barbora Palátová Nežiková, Irena Řehůřková, Jiří Ruprich)

Švec Ivan (VŠCHT): Predikce technologické kvality lepku pšenično-žitných a žitno-pšeničných směsí / Prediction of the technological quality of gluten of wheat-rye and rye-wheat mixtures (Ivan Švec)

Zeleňáková Lucia (SPU): Procesné zmeny pri fritovaní zemiakových hranolčekov: vplyv na senzorické a texturálne vlastnosti / Process changes during deep-frying of potato fries: impact on sensory and textural properties (Lucia Zeleňáková, Michaela Gabašová, Martina Fikselová, Andrea Mendelová)

Zemanová Jana (MENDELU): Technologické aspekty smetan ke šlehání / Technology aspects of whipped creams (Jana Zemanová, Miroslav Jůzl, Ladislava Pospíšková, Libor Kalhotka)

Seznam posterů

Všechny postery budou zveřejněny v den události.

Postery jsou řazeny abecedně podle prvního autora.